Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στο μηδέν η ανακύκλωση συσκευασίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας

      Με έκπληξη σε εβδομαδιαία βάση αντικρίζουμε το περιεχόμενο των μπλε κάδων να καταλήγει σε από απορριμματοφόρα που ταυτόχρονα αδειάζουν τους πράσινους και τους μεταλλικούς κάδους...Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι να εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια για ανακύκλωση συσκευασιών! 
    Σαν να μην έφτανε αυτό, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας δεν υπάρχει οργανωμένο δίκτυο συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έλαβε ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου-Αράχου, Λάζαρος Κιτσίδης, από υπάλληλο του Δήμου Αλεξάνδρειας,  σε ερώτησή του για το που θα μπορούσε να αφήσει ανακυκλώσιμα χαρτιά. 
     Είναι γεγονός πως εδώ και καιρό ο ενοποιημένος Δήμος δεν μπορεί να βάλει ένα πρόγραμμα όχι μόνο στην συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών αλλά ούτε των υπόλοιπων απορριμάτων, καθώς ενώ το πλήθος των οικισμών αυξήθηξε, οι υπάλληλοι της καθαριότητας μειώθηκαν. Τέλος φαίνεται πως οι λύσεις τύπου έκτακτου υπαλλήλου καθαριότητας δεν είναι αποτελεσματικές σε βάθος χρόνου. 
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου